Geboortebrood
Speciaal brood
Een speciaal brood ter gelegenheid van de geboorte van een kind bestaat al sinds mensenheugenis. In Nederland is het een zeer oud gebruik dat afkomstig is uit de Achterhoek. Maar ook voor Bakker Out is het al meer dan dertig jaar een bekend verschijnsel. In de regio Amstelland geeft men de kraamvrouw een brood, gemaakt door bakker Out waarin krenten, rozijnen, amandelspijs en vanille zijn verwerkt. Het brood wordt afgewerkt met abrikozenmoes en fondant, mooi versierd met rozen en blaadjes van marsepein en met zuidvruchten. In het midden wordt een ooievaar geplaatst en op marsepein staat de naam van de baby. Het brood heeft het gewicht van de baby en de kraamvisite krijgt een stukje van dit overheerlijke brood. Het geboortebrood gaat met gemak 10 dagen mee en hoeft beslist niet snel geconsumeerd te worden. Alle kraamvisite kan er dus van genieten.
TIP: Het is mogelijk om het middenstuk in te vriezen om zo bij de 1e verjaardag van de kleine aangesneden te worden.
Bestel het geboortebrood in onze Webshop.